Făina de migdale este o alternativă sănătoasă de utilizat în gătitul și coacerea fără gluten, fara soia sau Paleo.
In ultima vreme popularitatea făinii de migdale a crescut, in primul rand datorita aromei dulci, ca de unt. Făina de migdale are un conținut scazut de carbohidrati iar grasimile adaugă profunzime, aromă și savoare produsului final, indiferent dacă este sarat sau dulce.
Faina de migdale este cea care pune in valoare orice reteta de macarons, fursecurile, prajiturile, clatite, torturile, briosele si chiar poate fi folosita pentru crustele produselor din peste sau pui, in amestec cu condimente si parmezan.
Ca si celelalte fainuri din nuci se obtine din macinarea nucilor/migdalelor, dupa extragerea prin presare a uleiurilor. Este o făină bogată în proteine (21% din greutate), mangan, vitamina E și grăsimi monoinsaturate, săracă în carbohidrați și bogata in fibre. Cu toate acestea, există un risc potențial pentru cei cu alergii, așa că asigurați-vă că luați în considerare faptul ca este un alergen pentru cei alergici la nuci.
Dacă nu sunteti familiarizați cu gătitul cu făină de migdale, trebuie sa stiti ca, deoarece aceasta făina nu conține gluten, produsele care o au in compozitie cresc mai greu atunci cand faina de migdale inlocuieste 100% faina obisnuita. Unii brutari recomandă utilizarea fainii de migdale ca parte a unui amestec de făină, pentru a adăuga aroma și textura.
Folosirea numai a făinii de migdale poate provoca cresterea densitatii produselor datorită continutului crescut de proteina și uleiurilor. De obicei, se foloseste o combinație in care un procent de 25% din făina de grâu este inlocuit cu făină de migdale. In acest fel nu este afectata în mod semnificativ textura, făina de grau ajută la cresterea produsului iar in plus, făina de migdale ajută la cresterea umidității și la asigurarea structurii.
Pentru cei care vor coace numai cu făină de migdale, ouăle vor de ajutor pentru realizarea structurii si cresterea produsului. In retetele cu continut redus de carbohidrati, pentru absorbirea si legarea componentelor lichide din retetele ce includ faina de migdale sunt frecvent utilizate si proteina praf sau Pssilyum pulbere. De asemenea, este important sa utilizati o faina de migdale cat mai fin macinata pentru ca uneori o granulatie mai mare nu va fi benefica pentru forma finala a preparatului.
Faina de migdale mai grosier macinata si mai inchisa la culoare (include si pielita migdalelor) poate fi utilizata pentru preparate mai rustice, pesmeti, pentru crustele de migdale, tarte de migdale, clatite,fursecuri. În funcție de culoare si granulatie alegeti cu atentie faina de migdale tinand cont de preparatul in care o veti folosi.
De asemenea, este posibil să vă preparați acasa făina de migdale într-un procesator de alimente sau un blender, dar aveți grijă să nu prelucrați excesiv și să faceți unt de migdale! Daca va hotarati sa folositi faina de migdale si sunteti la inceputul testarii acestei faine, cel mai bine este sa folositi retete deja consacrate si pe parcus sa experimentati propriile dumneavoastra retete.
Faina de migdale contine mai putini carbohidrați decât făina de grâu, dar are un continut mai mare de grăsimi. Din păcate, acest lucru înseamnă că făina de migdale are un continut caloric mai mare decat faina de grau. Faina de migdale conține 163 calorii în 28 grame, în timp ce făina de grâu conține 102 calorii. Cu toate acestea, compensează acest lucru prin faptul că este incredibil de hrănitoare.
Beneficiile fainei de migdale
- Faina de migdale poate oferi, de asemenea, mai multe beneficii pentru sănătate decât făina de grâu tradițională.
Faina de migdale este bogată în nutrienți. 28 de grame de faina de migdale conțin:
Faina de migdale este deosebit de bogata in vitamina E, un grup de compusi solubili in grasimi care actioneaza ca antioxidanti in corpul tau. Acestea previne deteriorarea moleculelor dăunătoare numite radicali liberi, care accelerează îmbătrânirea și îți cresc riscul de boli de inimă și cancer (Sursa 4Trusted). De fapt, mai multe studii au legat aporturile mai mari de vitamina E de rate mai mici ale bolilor de inimă și Alzheimer.
Magneziul este un alt nutrient abundent în făina de migdale. Este implicat în multe procese din corpul dvs. și poate oferi mai multe beneficii, inclusiv controlul îmbunătățit al zahărului din sânge, rezistența redusă la insulină și scăderea tensiunii arteriale.
Se estimează că între 25–38% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au o deficiență de magneziu, iar corectarea acestuia prin dietă sau suplimente poate reduce semnificativ zahărul din sânge și poate îmbunătăți funcția insulinei.
De fapt, abilitatea făinii de migdale de a îmbunătăți funcția insulinei se poate aplica și persoanelor fără diabet zaharat de tip 2, care au un nivel scăzut de magneziu sau un nivel normal de magneziu, dar sunt supraponderale.
Acest lucru ar putea însemna că proprietățile glicemice scăzute ale migdalelor și conținutul ridicat de magneziu pot ajuta la controlul glicemiei la persoanele cu sau fără diabet zaharat de tip 2.
Faina de migdale este, de asemenea, fără gluten, în timp ce făinele de grâu nu sunt, așa că este o opțiune excelentă pentru persoanele cu boală celiacă sau o intoleranță la grâu.
Deși migdalele au în mod natural un conținut ridicat de acid fitic în pielea lor, făina de migdale nu, deoarece își pierde pielita de acoperire în procesul de oparire.
Acidul fitic, un antinutrient, este prezent de asemenea in procent mai mare în făina de grâu decât in făina de migdale, ceea ce duce la absorbția mai slabă a nutrienților din alimente.
Se leagă de nutrienți precum calciu, magneziu, zinc și fier și reduce măsura în care aceștia pot fi absorbiți de intestinul dvs.
Fursecuri Linzer cu faina de migdale
1 cană unt nesarat, înmuiat la temperatura camerei
½ cană zahăr granulat
1 cană zahăr pudra, si un plus pentru pudrare
1 linguriță praf de copt
½ linguriță sare fina de Hymalaia
1 linguriță scorțișoara măcinată
2 lingurițe aroma de vanilie
1 cană făină de migdale
2 cani de făină
1 ou mare
1 cană gem de capsuni, zmeura, portocale sau altă gem preferati
1 linguriță de coajă de portocală, proaspăt răzuită
Instrucțiuni de preparare :
Cerneați printr-o strecurătoare cu ochiuri fine faina de migdale.
Folosind mixerul, amestecati împreună untul, zaharul granulat si cel pudra, praful de copt, sarea, scorțișoara și vanilia la viteză medie-mică aproximativ 30 până la 45 de secunde.
La viteză mică, adaugati făina de migdale, făina normala și oul. Se amestecă aproximativ 1 minut până se transforma amestecul într-o bilă de aluat. Nu se amesteca prea mult.
Împărțiți aluatul în jumătate, formați-l într-un disc rotund rotund de, înfășurați și refrigerați timp de 30 de minute sau până când aluatul este răcit. Spre sfârșitul timpului de răcire, preîncălziți cuptorul la 180 ° C.
Scoateți aluatul răcit din frigider. Lăsați-l să ajungă la temperatura camerei timp de 5 până la 10 minute, până când aluatul este răcoros și flexibil și nu se va crăpa atunci când este rulat. Puneți una dintre bucățele între două bucăți de hârtie pergament. Se intinde un aluat de aproximativ 2,5 cm grosime.
Tăiați aluatul în forme diferite. Utilizați forme mici cu decupaj in interior si forme mai mari pentru partea inferioara a fursecului. De exemplu folositi o forma mare de 5 cm si una mai mica de 2,5 -3 cm decupata in centru. Din excesul de aluat formați un alt disc, înfășurați și răcoriți si decupati alte forme. Se obtin aproximativ 30 de fursecuri.
Transferați foile de copt intr-o tava si asezati fursecurile.
Se coc 8-10 minute, până se rumenesc ușor pe margini. Scoateți din cuptor și răciți pe tavă 3 minute. Transferați pe un suport de răcire.
Lăsați fursecurile să se răcească complet înainte de umplere.
Fursecurile cu centrul decupat presarati-le cu zahar pudra. In centru fursecurilor fara decupaj puneti o lingurita de gem. Puneți un fursec decupat deasupra fiecărui fursec umplut și apăsați ușor în jos pentru a sigila.
Recenzii ale clienților
Nici o postare găsită