Tortul Mousse de ciocolata este o incantare pentru simturile tale, un desert rafinat si luxuriant care combina perfect indulgenta ciocolatei cu o textura fina si aerata. Stratul sau de mousse de ciocolata, delicat si bogat in acelasi timp, se topeste in gura oferind o explozie de gusturi intense. Blatul suculent si cremos este insotit de un strat de ciocolata fina si moale, iar fiecare straturi se impletesc armonios pentru a crea un desert memorabil, perfect pentru orice ocazie speciala sau pur si simplu pentru a te rasfata.
Ingrediente
Pentru blat
Topirea ciocolatei: incepe prin a topi ciocolata neagra intr-un bol rezistent la caldura, folosind baia de aburi sau cuptorul cu microunde. Lasa ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei.
Preincalzirea cuptorului: incalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o forma de tort (de aproximativ 20-22 cm diametru) tapetand baza cu hartie de copt si unsoare.
Mixarea ingredientelor: Separa ouale. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand compozitia devine deschisa la culoare. Adauga ciocolata topita si amesteca bine. Apoi adauga faina treptat.
Baterea albusurilor: in alt bol curat, bate albusurile cu un praf de sare pana se formeaza varfuri moi. Adauga treptat albusurile in compozitia de ciocolata, amestecand usor si cu miscari de jos in sus pentru a nu strica aerul invaluit in albusuri.
Coacerea blatului: Toarna compozitia in forma pregatita si coace timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand un scobitor introdusa in centrul blatului iese curata. Lasa blatul sa se raceasca complet inainte de a adauga mousse-ul de ciocolata.
Inmuierea gelatinei: Pune foile de gelatina intr-un bol cu apa rece si lasa-le sa se inmoaie timp de aproximativ 5-10 minute.
Topirea ciocolatei pentru mousse: Topeste ciocolata neagra si lasa-o sa se raceasca putin.
Mixarea smantanii: intr-un alt bol, bate smantana lichida cu zaharul pana cand obtii varfuri moi, apoi pune-o deoparte.
Incalzirea gelatinei: Stoarce gelatina moale pentru a elimina excesul de apa si apoi incalzeste-o usor (fara a o fierbe) pe baie de abur sau la microunde pana cand se dizolva complet.
Combinarea ingredientelor: incorporeaza gelatina topita in ciocolata topita si lasa amestecul sa se raceasca putin. Dupa aceea, adauga treptat smantana batuta, amestecand usor pentru a pastra aerul.
Aranjarea blatului: Pune blatul racit intr-un inel de tort sau in aceeasi forma folosita la copt, cu marginile detasabile. Toarna mousse-ul de ciocolata peste blat.
Racirea si intarirea: Da tortul la frigider pentru cel putin 4-6 ore sau peste noapte, pentru a se intari bine stratul de mousse.
Acest tort mousse de ciocolata va incanta cu siguranta orice iubitor de ciocolata! Savureaza fiecare bucata din acest desert plin de arome bogate si texturi delicate.
AN
Recenzii ale clienților
Nici o postare găsită