04/12/2023
Ingrediente pentru aluat (cca 40 bucati):
- 125 g faina
- 1 galbenus
- 50 grame zahar fin
- 1 priza sare
- 100g unt moale
Ingrediente pt jeleul de vin:
- 100ml vin rosu
- 180 grame zahar cu gelifiant
- 1 lingura condimente pt vin fiert
Zahar pudra pt ornat
Mod de lucru :
- Se framanta ingredientele pt aluat si se formeaza o bila care se inveleste in folie alimentara si se tine cca 1 h la frigider
- Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.Din aluat se formeaza bilute egale care se aseaza in tava cu hartie de copt . Se aplatizeaza usor si se formeaza o gaura in mijlocul fiecarei bile.
- Fursecurile se coc 10-12 minute si se lasa la racit pe un gratar pt prajituri.
- Pt jeleul de vin fiert se fierbe vinul cu condimentele si zaharul cu gelifiant.Se fierb la focmic cca 4 minute. Lichidul se trece printr-o sita si se toarna cu grija in adancituri.
- Fursecurile se tin la rece pana se intareste jeleul apoi se pudreaza cu zahar.