Prajitura cu aluat ras, prune si scortisoara este un delicios desert care imbina gustul bogat al aluatului cu unt cu dulceata si aroma placuta a prunelor si a scortisoarei. Iata de ce aveti nevoie:
Cantitatile de mai sus sunt pentru o tava nu prea mare, de 30x20 cm.Pentru o tava normala de aragaz dublati cantitatile.
Mod de preparare:
Spumeaza untul moale cu zaharul, adauga galbenusurile, vanilia si oul intreg batut. Amesteca faina cu praful de copt si adauga treptat, in ploaie peste amestecul pregatit anterior din unt,zahar si galbenusuri.
Framanta aluatul dar nu prea mult.Vei obtine un aluat moale,usor sfaramicios. Imparte aluatul in 3 si o parte o pastrezi in frigider pentru a o rade ulterior peste prune.
Intr-o tava pune o foaie de copt si intinde aluatul.Pentru ca este un aluat sfaramicios va fi nevoie sa il intinzi in tava cu ajutorul unui sucitor mic(eu am folosit sucitorul pentru pasta de zahar) si cu degetele.
Prunele taiate cuburi le amesteci cu scortisoara.Eu a folosit 2 linguri de scortisoara rasa pentru ca imi place aroma scortisoarei dar poti ajusta cantitatea dupa cum iti place.
Prunele taiate le pui peste aluatul din tava iar peste prune razi aluatul pastrat in frigider (folosesti partea mai mare a razatoarei, nu gaurile fine)
Tava o bagi in cuptorul preincalzit la 180 grade si o scoti dupa aproimativ 30minute (crusta rasa trebuie a fie aurie)
Pofta Buna!
Recenzii ale clienților
Nici o postare găsită