Ingrediente:
Pentru mousse-ul de lamaie aveti nevoie de urmatoarele:
- 3 lingurite de gelatină
- 280 g banuti de lamaie
- 100 g zahăr
- 200 ml cremă vegetala
Glazura lucioasa de mango:
- 4 foi de gelatină
- 350 ml suc de mango
- 250 g zahăr
- 250 g lapte condensat
- 200 g ciocolată albă
Pentru decor este nevoie de:
- 100 g ciocolată neagră topită / toping de ciocolata gata preparat
Preparare:
Pentru MOUSSE ul de lamaie:
Înmuiați gelatina în apă rece timp de 5 minute.
Adăugați intr-un vas termorezistent banutii de lamaie pe care ii topim prin procedura bain marie.
Bateți 200ml frisca vegetala pe care o adaugati peste banutii de lamaie, amestecand cu o spatula de silicon.
Scurgeți excesul de apă din bolul in care ati tinut gelatina, adăugați-o peste amestecul de frisca si banutii de lamaie.
Dupa preparare, mousse-ul se pune intr-o forma de silicon si se baga in frigider.
Pentru glazura de mango:
Înmuiați foile de gelatină într-un vas cu apă rece, astfel încât să fie acoperite timp de 5 minute.
Adăugați sucul de mango, zahărul și laptele condensat într-o tigaie și duceți totul la punctul de fierbere.
Se ia de pe foc, se adaugă ciocolata albă și se amestecă până s-a topit.
Stoarceți cât mai multă apă din gelatină, adăugați-o în tigaie și agitați până s-a dizolvat.
Scoateti moussul din frigider, asezati-l pe un grilaj si turnati peste el grazura incepand din centru.
Topiți ciocolata neagra pentru decor.
Puneți mousseul glazurat în centrul farfuriei.
Trasati câteva linii de ciocolată neagra peste mousse pentru un aspect elegant sau înmuiati o furculiță în ciocolata topită si puneti-o peste mousse pentru un efect artistic.
Recenzii ale clienților
Nici o postare găsită