29/03/2023
Ingrediente pentru o pizza cu diametrul de aprox 35 cm
Pentru aluat
- 20 g drojdie
- un praf de zahăr
- 150 ml apă călduță
- 250 g făină simplă
- un praf mare de sare
- 1-2 linguri de ulei de măsline Franz Josef Kaiser
Pentru acoperire
- 2 linguri de piure de roșii sau cuburi de rosii
- Mix de ierburi – cimbru, oregano, busuioc
- puteți adăuga usturoi proaspăt sau uscat
- ½ ceapă roșie
- 1 cutie de ton în ulei de măsline Franz Josef Kaiser
- 1 mână de măsline verzi Franz Josef Kaiser
- 100 g de mozzarella
Preparare
Încântă-te pe tine și familia ta cu o pizza minunată, care va fi minunat de crocantă și în același timp moale. Datorită tonului Franz Josef Kaiser în ulei de măsline, fiecare bucată va fi suculentă și gustoasă.
- Se sfărâmă drojdia într-un bol și se amestecă cu zahărul. Se acopera cu apa calduta, se amesteca cu o furculita si se lasa 15-20 de minute pentru a activa drojdia.
- Se amestecă făina și sarea într-un castron. Se toarnă drojdia, uleiul și se procesează aluatul. Pudram usor cu faina si lasam la dospit la loc caldut 1-1,5 ore.
- Porniți cuptorul la 250°C și puneți înăuntru o tavă de copt.
- După ce a crescut, răsturnăm aluatul pe o suprafață de lucru cu făină și formăm o chiflă. Întindeți o foaie cu diametrul de 33-35 cm. Transferați pe hârtie de copt.
- Întindeți passata de rosii sau rosiile cuburi pe foaia de aluat. Presărați ușor ierburile tocate mărunt, puteți adăuga usturoi după gust.
- Se presara ceapa taiata in jumatati sau sferturi subtiri. Deasupra cu bucăți de ton. Tăiați măslinele felii și împrăștiați uniform pe pizza. În cele din urmă, rupe bucăți de mozzarella pe pizza.
- Folosind o tavă sau o farfurie mare, mutați cu grijă pizza împreună cu hârtia de copt pe foaia de copt fierbinte din cuptor și reduceți imediat temperatura la 230 °C. Se coace 15-20 de minute.