Maioneza fara ulei: Retete delicioase si sanatoase pentru o bucatarie mai light

22/12/2023
Morcovi colorati si castraveti legume julienned cu baie de smantana pe tabla de lemn

Cu siguranta, maioneza este unul dintre acele sosuri clasice care isi gaseste locul in multe retete si preparate. Cu toate acestea, continutul sau ridicat de ulei si alte ingrediente adesea procesate poate face din aceasta delicatesa un punct sensibil pentru cei ce urmaresc o alimentatie mai sanatoasa. Cu toate acestea, exista modalitati de a pregati o maioneza delicioasa, cremoasa si sanatoasa fara a utiliza uleiul traditional. Haideti sa descoperim cateva retete creative pentru o maioneza fara ulei!

Maioneza din avocado si iaurt

Ingrediente:

  • 1 avocado bine copt
  • ½ cana de iaurt grecesc sau iaurt de caju (vegan)
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • Sucul de la jumatate de lamaie
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Taiati avocado-ul si indepartati samburele. Scoateti pulpa si puneti-o in blender.
  2. Adaugati iaurtul, mustarul, usturoiul, sucul de lamaie si condimentele in blender.
  3. Mixati totul pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.
  4. Gustati si ajustati condimentele dupa preferinte.
  5. Transferati intr-un bol si serviti alaturi de legume proaspete sau folositi in sandvisuri sau salate.

Maioneza din naut (Vegan)

Ingrediente:

  • 1 cana de naut fiert sau din conserva, scurs si clatit
  • 2 linguri de pasta de susan (tahini)
  • 2 linguri de zeama de lamaie proaspata
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • ½ lingurita de pudra de usturoi
  • ½ lingurita de pudra de ceapa
  • ½ lingurita de boia de ardei dulce
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Adaugati nautul, pasta de susan, zeama de lamaie, usturoiul si condimentele intr-un blender.
  2. Mixati pana cand obtineti o pasta fina si omogena.
  3. Gustati si ajustati condimentele, daca este necesar.
  4. Transferati intr-un recipient si refrigerati pentru a ingrosa putin inainte de a servi.

Maioneza din castraveti si marar

Ingrediente:

  • 1 castravete mediu, curatat si taiat cubulete
  • 1 cana de iaurt grecesc sau iaurt de caju (vegan)
  • 2 linguri de marar tocat
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • Sucul de la jumatate de lamaie
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Stoarceti sucul din castravetele taiat cubulete folosind o sita sau un tifon curat.
  2. intr-un bol, amestecati iaurtul, castravetele stoars, mararul, usturoiul, sucul de lamaie si condimentele.
  3. Gustati si ajustati condimentele dupa preferinte.
  4. Refrigerati pentru cel putin o ora inainte de a servi pentru a se imbina aromele.

Aceste retete de maioneza fara ulei sunt nu doar sanatoase, dar si delicioase. Ele ofera o alternativa excelenta pentru maioneza traditionala si pot fi adaptate in functie de preferinte, adaugand diverse ierburi sau condimente pentru a obtine o varietate de arome. Experimentati in bucatarie si bucurati-va de gustul si textura acestor sosuri sanatoase si pline de savoare!

AN 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Postari Recente