PASCA CU BRÂNZĂ

13/04/2024

PASCA CU BRÂNZĂ

Pașca cu brânză este un desert tradițional românesc apreciat, în special în perioada Paștelui. În continuare, îți prezint o rețeta populara de Pasca cu brânză, având caracteristici unice.

Rețeta 1: Pasca cu Brânză Dulce și Stafide

Ingrediente:

  • Pentru aluat:

    • 500 g făină
    • 25 g drojdie proaspătă
    • 250 ml lapte călduț
    • 100 g zahăr
    • 2 ouă
    • 50 g unt topit
    • Coajă rasă de la o lămâie
    • Un praf de sare
  • Pentru umplutură:

    • 500 g brânză de vaci dulce
    • 150 g zahăr
    • 2 ouă
    • 100 g stafide
    • 1 plic zahăr vanilat
    • Coajă rasă de la o lămâie

Metodă:

  1. Aluat: Amestecă drojdia cu laptele călduț și o linguriță de zahăr. Lasă să stea 10 minute. Adaugă făina, ouăle, restul de zahăr, untul topit, coaja de lămâie și sarea. Frământă până devine un aluat elastic. Lasă-l să crească într-un loc cald.
  2. Umplutură: Amestecă brânza cu zahărul, ouăle, stafidele, zahărul vanilat și coaja de lămâie.
  3. Asamblare: Întinde aluatul într-o formă rotundă cu pereții înalți, pune umplutura în centru și modelează marginile aluatului în diverse forme.
  4. Coacere: Coace la 180°C timp de 40-45 de minute.

 

Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu