13/04/2024
PASCA CU BRÂNZĂ
Pașca cu brânză este un desert tradițional românesc apreciat, în special în perioada Paștelui. În continuare, îți prezint o rețeta populara de Pasca cu brânză, având caracteristici unice.
Rețeta 1: Pasca cu Brânză Dulce și Stafide
Ingrediente:
-
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 25 g drojdie proaspătă
- 250 ml lapte călduț
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 50 g unt topit
- Coajă rasă de la o lămâie
- Un praf de sare
-
Pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci dulce
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 100 g stafide
- 1 plic zahăr vanilat
- Coajă rasă de la o lămâie
Metodă:
- Aluat: Amestecă drojdia cu laptele călduț și o linguriță de zahăr. Lasă să stea 10 minute. Adaugă făina, ouăle, restul de zahăr, untul topit, coaja de lămâie și sarea. Frământă până devine un aluat elastic. Lasă-l să crească într-un loc cald.
- Umplutură: Amestecă brânza cu zahărul, ouăle, stafidele, zahărul vanilat și coaja de lămâie.
- Asamblare: Întinde aluatul într-o formă rotundă cu pereții înalți, pune umplutura în centru și modelează marginile aluatului în diverse forme.
- Coacere: Coace la 180°C timp de 40-45 de minute.