Pulpa de miel la cuptor

01/04/2023

Friptura din pulpa de miel la cuptor este delicioasă și aromată, cu o crustă aurie și o textură fragedă și suculentă.

Sosul de usturoi și rozmarin adaugă un gust intens și aromat, care completează perfect aroma de miel. Această friptură este perfectă pentru cină festivă de Paste sau orice altă ocazie specială.

Ingrediente:

Instrucțiuni:

  1. Încălziți cuptorul la 180°C.
  2. Într-o tigaie mare care poate fi pusă și în cuptor, încălziți uleiul de măsline la foc mediu.
  3. Frecați pulpa de miel cu sare și piper pe toate părțile și puneți-o în tigaie.
  4. Gătiți pulpa de miel timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte sau până când se rumenește bine.
  5. Scoateți pulpa de miel din tigaie și puneți-o pe o tavă de copt.
  6. În tigaie, adăugați usturoiul tocat fin și rozmarinul proaspăt și gătiți timp de 1 minut.
  7. Adăugați vinul alb și gătiți timp de 2-3 minute sau până când se evaporă alcoolul.
  8. Turnați sosul peste pulpa de miel din tavă de copt.
  9. Acoperiți cu folie de aluminiu și puneți în cuptor timp de aproximativ 1 oră și 30 de minute sau până când pulpa de miel este fragedă.
  10. Îndepărtați folia de aluminiu și mai lăsați la cuptor pentru încă 15-20 de minute sau până când pulpa de miel se rumenește frumos deasupra.
  11. Lăsați pulpa de miel să se odihnească timp de 10 minute înainte de a o felia și servi cu garniturile preferate.
 
 
Comentarii

Recenzii ale clienților

Doriți să vă împărtășiți impresiile?
Vă vom fi recunoscători dacă lăsați o recenzie, aceasta poate fi utilă altor utilizatori ai site-ului nostru
Scrie un comentariu

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu