29/03/2023
Ingrediente pentru 1 portie- 1/2 dovlecel mediu sau 1 mic
- ulei de măsline Franz Josef Kaiser
- sare
- 100-120 g penne
- ½-1 lingură suc de lămâie (după gust)
- 1 cățel mic de usturoi
- ¼ linguriță cimbru proaspăt
- ¼ linguriță rozmarin tocat
- piper proaspăt măcinat
- verdeață
- măsline Franz Josef Kaiser
- 2 roșii Franz Josef Kaiser uscate la soare
- 1 pachet de ton în ulei de măsline Franz Josef Kaiser
- un pumn de rucola
- 1 lingură seminte de pin
Mod de preparare :
Un pachet mic de ton este o porție ideală pentru gătit pentru o singură persoană. Va oferi salatelor nu numai un gust deosebit, ci și proteinele atât de necesare. Datorită acestui fapt, delicioasa salată de paste devine un preparat sănătos, echilibrat pentru prânz, cină acasă și în cutie pentru serviciu sau chiar pentru picnic.
- Tăiați dovlecelul în rondele de jumătate de centimetru. Se pune intr-un bol si se stropeste cu putin ulei de masline. Adăugați un praf de sare și amestecați pentru a acoperi fiecare felie. Se intinde pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 200°C timp de 20 de minute pana devin aurii.
- Fierbe pastele în apă cu sare până se fierb al dente. Scurgeți și lăsați să se raceasca.
- Înainte ca pastele să fie gătite, aveți timp să pregătiți dressingul. Bateți 1 lingură de ulei de măsline cu zeamă de lămâie, usturoi tocat mărunt, cimbru și rozmarin. Asezonați cu sare și piper.
- Se toarnă dressingul peste paste și se amestecă.
- Tăiați măslinele. Tăiați mărunt roșiile uscate la soare. Adăugați măslinele, roșiile, tonul și rucola la paste și amestecați bine.
- Puteți pune salata la frigider sau o puteți servi imediat. Se presară pe farfurie semintele de pin prăjite uscate.