19/12/2023
In universul gastronomic, combinatia de ciuperci sarate si spanac proaspat se imbina armonios pentru a crea o experienta culinara desavarsita. Tarta cu ciuperci si spanac reprezinta un deliciu gustos si sanatos, iar reteta simpla este un rasfat pentru simturile tale.
Reteta pentru tarta cu ciuperci si spanac
Ingrediente:
Pentru crusta:
- 1 ¼ cana faina
- ½ lingurita sare
- ½ cana unt rece, taiat cubulete
- 2-4 linguri apa rece
Pentru umplutura:
- 200g ciuperci, feliate
- 200g spanac proaspat
- 1 ceapa mica, tocata
- 2 catei de usturoi, maruntiti
- 150g branza de capra sau branza mozzarella, faramitata
- 3 oua
- ½ cana smantana
- Sare si piper dupa gust
- Ulei de masline pentru calit
Instructiuni:
Pregatirea crustei:
- Intr-un castron mare, amesteca faina si sarea. Adauga untul si foloseste un tocator sau varful degetelor pentru a-l integra in faina pana cand compozitia devine marunta si nisipoasa.
- Adauga apa rece, lingura cu lingura, si amesteca usor pana cand aluatul se formeaza. Adauga apa doar cat este necesar pentru a permite aluatului sa se lege. Formeaza o bila din aluat, infasoara-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Pregatirea umpluturii:
- Intr-o tigaie mare, caleste ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline pana devin translucide. Adauga ciupercile si lasa-le sa se caleasca pana cand devin aurii. Adauga spanacul si amesteca pana cand se inmoaie.
- Intr-un castron separat, amesteca ouale cu smantana si adauga branza de capra sau mozzarella faramitata. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Asamblarea si coacerea:
- Preincalzeste cuptorul la 180°C.
- Dupa ce aluatul s-a odihnit, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, pana obtii un cerc suficient de mare pentru a acoperi forma de tarta. Transfera aluatul in forma de tarta si preseaza-l bine in forma.
- Adauga amestecul de ciuperci si spanac peste aluatul din forma de tarta. Toarna deasupra compozitia de oua si branza.
- Coace tarta in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cand umplutura este ferma si crusta este aurie.
Servirea:
- Scoate tarta din cuptor si las-o sa se odihneasca cateva minute inainte de a o taia. Poti servi tarta calda sau la temperatura camerei, garnisita cu frunze proaspete de spanac sau putina branza deasupra.
Aceasta tarta cu ciuperci si spanac este o explozie de arome si texturi. Spanacul proaspat se imbina armonios cu ciupercile sarate, iar branza adauga o nota delicata si cremoasa. Crusta frageda completeaza perfect savoarea umpluturii. Este o optiune minunata pentru o cina eleganta sau pentru a fi savurata alaturi de cei dragi.
AN