Acidul citric este concentrat în mod natural într-o varietate de fructe și legume, în special lămâi și lime. Ca și în cazul majorității acizilor organici, acidul citric este un acid slab, cu un nivel de pH între 3 și 6.
Acidul citric este folosit în mod obișnuit ca aditiv alimentar pentru aroma naturală. Este adesea adăugat ca agent emulsionant și conservant. Acidul citric este, de asemenea, adăugat la multe alimente conservate și în borcane pentru a ajuta la prevenirea botulismului.
Acidul citric este folosit în produse cosmetice și de îngrijire personală pentru a ajuta la luminozitatea pielii, la corectarea petelor întunecate și la minimizarea liniilor fine. Poate fi folosit și ca conservant și pentru a ajuta la reglarea nivelului pH-ului produselor.
Acidul citric este folosit pentru a ajuta la uciderea bacteriilor dăunătoare și pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor de pe suprafața pielii, care pot fi frecvente la persoanele cu diabet, la persoanele în vârstă și la cei care fumează.
Acum cu 10% mai ieftin!
Perioada promotiei: de la 04/04/2024 pana la 04/04/2024