Soia Texturat – Fulgi– Proteina Vegetala – Deshidratata- 15 Kilograme

DESCRIERE PRODUS

  • Soia texturat fulgi este o proteina vegetala, este un produs degresat din faina de soia, folosit ca analog de carne sau extensitor de carne
  • Ambalaj: sac de hartie 
  • Gramaj: 15 kg
  • Forma de prezentare: bucati , cuburi
  • Culoare: maro deschis
  • Calibru: 3 cm x2,5 cm
  • Produs vegan
  • Textura: mestecabila, asemanatoare cu cea a carnii – dupa rehidratare
  • Gust: neutru
  • Mod rehidratare: pentru o cana de bucati de soia este necesara o cantitate de 7/8 cana apa clocotita. Bucatile de soia se amesteca cu apa pana aceasta este total absorbita. Se lasa la macerat pentru 10 minute. Dupa hidratare bucatile de soia sunt gata pentru a fi pregatite intr-o varietate de moduri
  • Caracteristici:
  • Produs deshidratat
  • Folosit ca analog sau extensitor de carne
  • Inainte de utilizare necesita hidratare
  • Produsul reconstituit prin hidratare isi dubleaza greutatea
  • Continut ridicat de carbohidrati complecsi
  • Continut scazut de grasimi
  • Continut ridicat de fibre si proteine
  • Capacitatea de a amesteca apa cu grasimea
  • Proprietati emulsionante
  • Timp de gatire redus
  • Producator: Bankom
  • Depozitare: depozitare într-o zonă curată și uscată, la o temperatură sub 25˚C și 60% umiditate relativă
  • Termen de valabilitate: 2 ani de la data ambalarii. A se consuma inainte de data inscrisa pe ambalaj
  • Tara de origine: Serbia
  • Fotografiile produselor, descrierile și specificațiile prezentate au caracter informativ și pot diferi față de produsul vândut .Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate . Nicio prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente

INGREDIENTE

100% Soia

VALORI NUTRITIONALE PENTRU 25 GRAME PRODUS

  • Energie: 70 kcal
  • Grasimi: 0 grame
  • Grăsimi saturate: 0 grame
  • Grasimi trans: 0 grame
  • Carbohidrați : 8 grame
  • Fibre: 5 grame
  • Zaharuri: 4 grame
  • Proteine: ​​13 grame
  • Colesterol: 0 miligrame
  • Sodiu: 0 miligrame
  • Potasiu: 600 miligrame
  • Calciu: 75 miligrame
  • Fier: 2,5 miligrame

COMPOZITIE CHIMICA

  • Proteine: min 50%
  • Umiditate: max 8%
  • Grasimi: max 2%
  • Fibre: max 3,5%
  • Cenusa: max 6,5%

UTILIZARE PRODUS

  • Soia este un nutrient important în alimentatie, este  o sursă vegetala  bogată in  proteine ​​de înaltă calitate care conțin aproape toți aminoacizii care se regasesc si in carne,  și au un efect benefic asupra organismului uman.
  • Pe lângă proteine, este bogat în alte proprietăți valoroase, cum ar fi capacitatea de a lega apa și grăsimea, umflarea, vâscozitatea, conținutul de vitamine și minerale, proprietăți emulsionante, creșterea valorii și economiei altor alimente
  • Soia, este o leguminoasă originară din Asia de Est. Este o cultură versatilă și o sursă importantă de produse alimentare și industriale la nivel mondial. Soia este cultivată în principal pentru semințele comestibile, care au o varietate de aplicații.
  • Boabele de soia sunt bogate în proteine ​​și ulei, ceea ce le face o sursă valoroasă atât de proteine ​​​​pe bază de plante, cât și de grăsimi sănătoase. Conțin toți aminoacizii esențiali, făcând din soia o sursă completă de proteine, similară cu proteinele animale. Datorită profilului lor nutrițional, boabele de soia și produsele pe bază de soia sunt populare printre vegetarieni, vegani și cei care caută alternative proteice pe bază de plante.
  • Pe lângă proteine ​​și ulei, boabele de soia conțin și carbohidrați, fibre alimentare, vitamine (cum ar fi acidul folic, vitamina K și vitamina C) și minerale (inclusiv fier, calciu și magneziu).
  • Soia este o sursă naturală de antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de radicalii liberi nocivi.
  • Soia este versatila, poate fi procesată într-o gamă largă de produse, inclusiv:
  1. Lapte de soia: Fabricat prin măcinarea boabelor de soia înmuiate și strecurarea amestecului, laptele de soia este o alternativă la laptele de origine animala care este adesea îmbogățit cu vitamine și minerale.
  2. Tofu: Cunoscut și sub denumirea de cheag de fasole, tofu este un produs popular din soia, obținut prin coagularea laptelui de soia și presarea cașului rezultat în blocuri. Are un gust blând și o textură moale, asemănătoare cremei.
  3. Tempeh: Originar din Indonezia, tempeh este obținut prin fermentarea boabelor de soia gătite cu un mucegai specific. Are o textură fermă și o aromă de nucă.
  4. Miso: Un condiment tradițional japonez, miso este o pastă obținută prin fermentarea boabelor de soia cu sare și o ciupercă specifică numită koji. Este folosit în mod obișnuit în supe, marinate și sosuri.
  5. Sos de soia: Un condiment de bază în bucătăria asiatică, sosul de soia este făcut prin fermentarea boabelor de soia, împreună cu grâul sau alte cereale și saramură. Adaugă mâncărurilor o aromă savuroasă și umami.
  6. Uleiul de soia: Extras din boabe de soia, uleiul de soia este un ulei de gătit versatil folosit pentru prăjire, prăjire și coacere. Are un punct de fum relativ ridicat și este folosit în mod obișnuit în producția comercială de alimente.

SOIA TEXTURAT BUCATI

  • Soia texturat bucati este o proteina vegetala texturata este un produs degresat din făină de soia, catre este un produs secundar al extracției uleiului de soia
  • Bucățile de soia nu sunt făcute direct din boabe de soia, ci sunt un produs secundar al producerii uleiului de soia. Odată extras uleiul de soia, rămâne făina de soia. Această făină de soia este apoi degresată și transformată în bucăți de soia și granule de soia.
  • Bucățile de soia sunt un ingredient foarte versatil și, de asemenea, o sursă excelentă de proteine ​​vegetariene și se pot înlocui cu ușurință în orice aliment non-vegetarian. Ele sunt cunoscute și ca carne vegetariană.
  • Soia cuburi este folosita ca analog de carne, extensitor de carne, intrebuintat in multe retete vegetariene
  • Cuburile de soia texturat se gatesc rapid, au un continut de protein comparabil cu carnea
  • Inainte de utilizarea cuburile de soia necesita rehidratare in apa fiarta . Dupa reconstituire, soia cuburi isi va dubla greutatea
  • In stare rehidratata soia cuburi are o textura usor mestecabila, asemanatoarea cu cea a carnii
  • Cuburile de soia pot fi folosite pentru a extinde sau a inlocui carnea in multe preparate, inclusive carnea toccata , umpluturi de taco
  • Cuburile de soia texturat sunt un produs ce se incadreaza in tendinta actuala, in care produsele vegane si stilul de viata vegetarian are o rata de crestere constanta
  • Gustul si textura soiei texturate sunt atributele incontestabile, care conving din ce in ce mai multe persoane sa le introduca in alimentatia zilnica

MODURI UTILIZARE CUBURI SOIA TEXTURAT

  • Bucățile de soia sau proteina vegetală texturată sunt disponibile sub formă deshidratată, ele trebuie rehidratate înainte de a fi gătite. Următorii pași vă vor ajuta să rehidratați bucățile de soia:
  1. Spălați bucățile de soia în cele 2-3 schimburi de apă;
  2. Aduceți apă la fiert. Adăugați bucăți de soia și gătiți timp de 5 minute și opriți focul;
  3. Lăsați-le la macerat 15-20 de minute;
  4. Scurgeți apa. Clătiți foarte bine cu apă proaspătă;
  5. Apăsați și stoarceți bine bucățile de soia pentru a elimina toată apa în plus pe care a absorbit-o bucățile de soia;
  6. Acum bucățile de soia sunt rehidratate și gata de utilizare în orice fel de mâncare
  7. După rehidratare, pot fi marinate sau asezonate cu condimente, ierburi sau sosuri pentru a le spori aroma. Bucățile de proteine ​​din soia au un gust neutru de la sine, ceea ce le permite să absoarbă aromele ingredientelor cu care sunt gătite.
  • Bucățile de soia sunt un ingredient bine-cunoscut și de bază în majoritatea bucătăriilor vegetariene indiene. Bucățile de soia sunt un ingredient versatil și echivalent nutrițional cu o proteină non-vegetariană, cum ar fi carnea, și sunt ingrediente utilizate în mod obișnuit în gătitul vegetarian indian.
  • Bucățile de soia pot fi folosite la fel ca puiul sau carnea în orice fel de mâncare. Savoarea blândă a bucăților de soia preia deliciul oricărui fel de mâncare la care sunt adăugate.
  • Din punct de vedere nutrițional, bucățile de proteine ​​​​de soia texturate sunt o sursă bogată de proteine ​​​​pe bază de plante, fibre alimentare și diferiți nutrienți esențiali. De obicei, sunt sărace în grăsimi și fără colesterol, ceea ce le face o alternativă sănătoasă la carne. În plus, proteina din soia conține toți aminoacizii esențiali, ceea ce o face o sursă completă de proteine.
  • Bucățile de proteine ​​din soia pot fi gătite folosind diverse metode, în funcție de rețeta pe care o pregătiți. Iată câteva metode comune de gătit:
  1. Prăjire: Se încălzește o tigaie sau un wok cu puțin ulei la foc mediu-mare. Adăugați bucățile de proteine ​​​​de soia marinate și prăjiți-le împreună cu legume, sosuri și condimente timp de câteva minute până când sunt acoperite uniform și încălzite.
  2. Fierbere: Adăugați bucățile de proteine ​​​​de soia marinate într-o oală cu apă clocotită sau supa de legume. Gătiți-le aproximativ 10 până la 15 minute până sunt fragede. Scurgeți bucățile și încorporați-le în supe, tocane sau curry.
  3. Coacerea sau prăjirea: preîncălziți cuptorul la temperatura recomandată în rețetă. Întindeți bucățile de proteine ​​​​de soia marinate pe o foaie de copt și coaceți-le sau prăjiți-le timp de aproximativ 15 până la 20 de minute sau până când devin aurii și crocante. Această metodă funcționează bine pentru a crea o textură moale și ușor crocantă.
  4. Încorporați în rețete: Odată gătite, puteți folosi bucăți de proteine ​​din soia în diferite rețete, la fel cum ați folosi carnea. Iată câteva idei:
  5. Adăugați-le la cartofi prăjiți, curry și preparate cu tăiței pentru o masă bogată în proteine.
  6. Folosiți-le ca umplutură pentru tacos, burritos sau wrap-uri, împreună cu legume, salsa și toppingurile preferate.
  7. Includeți-le în caserole, lasagne sau mâncăruri de paste coapte pentru un plus de textură și proteine.
  8. Puneți-le în salate pentru o componentă cărnoasă și sățioasă.
  9. Pregătiți chili vegetarian sau tocană adăugând bucățile de proteine ​​​​fierte din soia împreună cu fasole, legume și condimente.
  • Nu uitați să ajustați timpii de gătit și aromele în funcție de preferințele dvs. personale și de rețeta specifică pe care o urmați. Explorează cu plăcere diferite posibilități culinare cu bucăți de proteine ​​din soia!

BENEFICIILE CONSUMULUI DE SOIA

  • Soia oferă mai multe beneficii potențiale pentru sănătatea umană și pentru mediu. Iată câteva dintre beneficiile cheie asociate cu boabele de soia:
  • Valoare nutrițională: Soia este o sursă excelentă de proteine ​​pe bază de plante, ceea ce le face o alternativă valoroasă la proteinele animale pentru vegetarieni, vegani și persoanele care doresc să-și reducă consumul de carne. Conțin toți aminoacizii esențiali necesari pentru o creștere și o dezvoltare adecvată. Soia oferă, de asemenea, fibre alimentare, vitamine (cum ar fi acidul folic și vitamina K) și minerale (inclusiv fier, calciu și magneziu).
  1. Sănătatea inimii: Consumul regulat de produse din soia a fost asociat cu îmbunătățirea sănătății inimii. S-a demonstrat că proteinele din soia scad nivelurile de colesterol LDL (colesterolul „rău”) și trigliceridele, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, boabele de soia conțin grăsimi polinesaturate, inclusiv acizi grași omega-3, care sunt benefice pentru sănătatea inimii.
  2. Sănătatea oaselor: Soia conține cantități semnificative de calciu, magneziu și fosfor, care sunt esențiale pentru menținerea oaselor sănătoase și prevenirea afecțiunilor precum osteoporoza. Consumul de soia, în special sub formă de tofu sau lapte de soia, a fost asociat cu o densitate osoasă îmbunătățită și un risc redus de fracturi, în special la femeile aflate în postmenopauză.
  3. Echilibrul hormonal: Soia este bogată în compuși numiți fitoestrogeni, în special izoflavone. Acești compuși asemănători estrogenului pe bază de plante pot imita sau modula efectele estrogenului în organism. Consumul de cantități moderate de produse din soia a fost asociat cu potențiale beneficii pentru sănătatea femeilor, cum ar fi ameliorarea simptomelor menopauzei și un risc redus de anumite tipuri de cancer legate de hormoni, inclusiv cancerul de sân și de prostată.
  4. Cultură durabilă: Soia are un impact relativ scăzut asupra mediului în comparație cu agricultura animală. Au nevoie de mai puțin pământ, apă și energie pentru a produce, făcându-le o sursă de proteine ​​mai durabilă. Cultivarea boabelor de soia ajută, de asemenea, la reducerea presiunii asupra defrișărilor pentru producția de hrană pentru animale.
  5. Versatilitate: Boabele de soia sunt foarte versatile și pot fi procesate într-o gamă largă de produse. Această versatilitate permite creativitatea culinară și încorporarea alimentelor pe bază de soia în diverse feluri de mâncare și bucătării, extinzând opțiunile dietetice.

SATISFACTIA CLIENTULUI

  • Pentru Top Ingrediente oferirea clientilor nostri, a unei experiente 100% satisfacatoare este prioritatea principala. La rubrica “ IMPRESII SI COMENTARII” simtiti-va liberi sa ne transmiteti impresiile si experientele, atat pozitive cat si negative, pe care le-ati avut cu produsele comandate de pe magazinul nostru.

 

 

 

 

 AN

 

 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
Întrebări
GRAMAJ :
15 kg
  • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
  • REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
  • REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI

    din 25 octombrie 2011

    privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei

    "

    Articolul 14

    Vânzarea la distanță

    (1)   

    Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

    (a) 

    informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

    (b) 

    toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

    (2)   
    În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.
    (3)   
    Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."

Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.

Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.

Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)

În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe pagina produsului, etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.

Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate. Nici o prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente.

Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE

(27)

Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului.

Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.

Articolul 14

Vânzarea la distanță

(1)   Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:

(a)

informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;

(b)

toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.

Citeste mai mult

11122
159,00 RON / Sac
Momentan Indisponibil
Pretul in puncte: 318 points
Puncte premiu: 8 points
Adăugați la lista de preferințe Comparati
Top Ingrediente
Top Ingrediente  este un magazin online ce comercializeaza produse specifice indus...
Soia texturat bucati este o proteina vegetala texturata este un produs degresat din făină de soia, catre este un produs secundar al extracției uleiului de soia. Bucățile de soia nu sunt făcute direct din boabe de soia, ci sunt un produs secundar al producerii uleiului de soia. Odată extras uleiul de soia, rămâne făina de soia. Această făină de soia este apoi degresată și transformată în bucăți de soia și granule de soia.Bucățile de soia sunt un ingredient foarte versatil și, de asemenea, o sursă excelentă de proteine ​​vegetariene și se pot înlocui cu ușurință în orice aliment non-vegetarian. Ele sunt cunoscute și ca carne vegetariană.
Banner de inchiriat